Ik heb dit recept meerdere keren gemaakt, de reacties zijn altijd positief.
Als ik wat sneller wil, verwarm ik de capucijners in eigen vocht, giet ze af en meng ze met de rest van de ingredienten, doorwarmen en niet meer in de oven.
De kaas, uitjes en peterselie kun je in je bord erover strooien.
Recept
« Terug naar recepten
Zeemans capucijnerschotel
PT40M
Zeemans capucijnerschotel
Een heerlijk zeemans capucijnerschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zeemans capucijnerschotel te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 graden
Vloeibare margarine verhitten en hierin ui en wortel ong. 3 min. omscheppend bakken. Prei toevoegen en nog ong. 3 min. meebakken.
Capucijners, rookworst (onverwarmd) en tomatensaus
toevoegen en omscheppend door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met kaneel, kruidnagel, zout en peper.
Het mengsel in ovenschaal scheppen en met kaas bestrooien. Gerecht in midden van de oven ong. 15 min. bakken.
Schotel uit oven nemen en bestrooien met gefruite uitjes en peterselie.
Lekker met grof bruin brood.
Vloeibare margarine verhitten en hierin ui en wortel ong. 3 min. omscheppend bakken. Prei toevoegen en nog ong. 3 min. meebakken.
Capucijners, rookworst (onverwarmd) en tomatensaus
toevoegen en omscheppend door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met kaneel, kruidnagel, zout en peper.
Het mengsel in ovenschaal scheppen en met kaas bestrooien. Gerecht in midden van de oven ong. 15 min. bakken.
Schotel uit oven nemen en bestrooien met gefruite uitjes en peterselie.
Lekker met grof bruin brood.