KookJij

Zeemans capucijnerschotel

Een heerlijk zeemans capucijnerschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie: 560 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Unox
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeemans capucijnerschotel te bereiden

Oven voorverwarmen op 175 graden
Vloeibare margarine verhitten en hierin ui en wortel ong. 3 min. omscheppend bakken. Prei toevoegen en nog ong. 3 min. meebakken.
Capucijners, rookworst (onverwarmd) en tomatensaus
toevoegen en omscheppend door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met kaneel, kruidnagel, zout en peper.
Het mengsel in ovenschaal scheppen en met kaas bestrooien. Gerecht in midden van de oven ong. 15 min. bakken.
Schotel uit oven nemen en bestrooien met gefruite uitjes en peterselie.
Lekker met grof bruin brood.

Mijn kookverhaal (Ria Hoorn)

Ik heb dit recept meerdere keren gemaakt, de reacties zijn altijd positief.
Als ik wat sneller wil, verwarm ik de capucijners in eigen vocht, giet ze af en meng ze met de rest van de ingredienten, doorwarmen en niet meer in de oven.
De kaas, uitjes en peterselie kun je in je bord erover strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst