Recept
« Terug naar recepten
Zeer pittige pindasaus
PT15M
Zeer pittige pindasaus
Lekker bij nasi, bami of over de saté
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeer pittige pindasaus te bereiden
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit hierin de 2 fijngesnipperde uien in 1-2 minuten.
- Voeg 4 fijngesnipperde tenen knoflook, een mespuntje komijnpoeder en een mespuntje gemberpoeder toe en fruit 1/2 minuut mee.
- Voeg de fijngesnipperde groene en rode peper en de gele madame jeanette fruit dit nog een 1/2 minuut mee.
- Voeg 2 eetlepels ketjap manis en 150 gram pindakaas toe.
- Roerbak dit heel kort en voeg dan langzaam, al roerend, 100 ml warme ( kokos) melk toe.
- Breng al roerend aan de kook en serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Dan kan dit inderdaad wel eens een pittige zijn.
Aangezien ik wel van pittig houdt, ga ik deze zeker uitproberen!
Barbara Metz-Saffrie zegt: