Recept
« Terug naar recepten
Zeetongfilets met spinazie
PT40M
Zeetongfilets met spinazie
Een heerlijk zeetongfilets met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeetongfilets met spinazie te bereiden
De ui fijnhakken en fruiten in de boter. Bloem toevoegen tot al de boter is opgenomen. De visfumet erbij voegen en al roerend aan de kook brengen. Op een zacht vuur 15 minuten laten sudderen, af en toe roeren, de room tot de helft inkoken, bij de saus voegen, kruiden met peper en zout en zeven. De parmezaanse kaas eronder roeren tot een mooie gladde saus ontstaat. De olijfolie, spinazie en witte wijn in een steelpan verhitten, de knoflook persen, erbij voegen en op zacht vuur laten"sueren". Laten uitlekken in een zeef. Een vuurvaste schotel inwrijven met de boter. De zeetongfilets erin schikken, besprenkel met citroensap en kruiden met peper en zout. Een tiental minuten in een voorverwarmde oven op 220°c laten garen. De spinazie in het midden van het bord schikken.De tongfilets erop schikken en napperen met de saus.