KookJij

Zeetongrolletjes met prei en botersaus

Een heerlijk zeetongrolletjes met prei en botersaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: smulweb.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeetongrolletjes met prei en botersaus te bereiden

Maak eerst de blanke botersaus. Laat de visfumet met de witte wijn en sjalot inkoken met twee derde.
Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop op met koude boter en kruid met peper en zout. Zeef de saus ten slotte en houd warm.
Maak de prei schoon en snijd het preiwit in fijne julienne. Blancheer deze 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat meteen schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken en enigszins afkoelen.
Leg de zeetongfilets mooi open op aluminiumfolie. Kruid met peper en zout en verdeel er in het midden de geblancheerde julienne van prei over. Rol de zeetongfilets op en draai de aluminiumfolie dicht zoals bonbons, zo krijgt u mooie ronde rolletjes.
Pocheer de rolletjes 4 min. in kokend water, laat nadien uitlekken en verwijder de aluminiumfolie.
Schik de zeetongrolletjes op vier borden. Nappeer met de blanke botersaus en werk af met bieslook. Serveer met puree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hahahahahaha!:p:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Aangepast baas;)
Anna

Anna zegt:
Denk dan dat je 600 gram bedoelt? ;);)
fijnproever

fijnproever zegt:
Anna, is wel een hoofdgerecht hé;)
Anna

Anna zegt:
12 zeetongfilets (in totaal ongeveer 600)
Dat zijn veel hapjes!!!:p:p:p