Recept
« Terug naar recepten
Zeeuwse mosselen met bier
PT30M
Zeeuwse mosselen met bier
Een heerlijk zeeuwse mosselen met bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Edwin van de Wege
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Grootmoeders tijd
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeeuwse mosselen met bier te bereiden
Maak de mosselen evt schoon en was ze onder stromend water.
Ui grof snijden. De paprika ontdoen van de zaadlijsten en in blokjes snijden.
De boter in de pan verhitten, de parika en de ui toevoegen. Als de ui glazig wordt de groenten en het bier toevoegen. Doe nu de mosselen laag voor laag met een deel van de kruiden over elke laag zodat de smaken zich goed door de pan mengen. Peterselie toevoegen en deksel op de pan.
Geheel aan de kook brengen en de mosselen opschudden. Wederom aan de kook brengen en opschudden. Als alle schelpen open staan zijn ze gaar. Pan van het vuur nemen zodat de mosselen niet te lang doorgaren en gelijk warm opdienen.
Ui grof snijden. De paprika ontdoen van de zaadlijsten en in blokjes snijden.
De boter in de pan verhitten, de parika en de ui toevoegen. Als de ui glazig wordt de groenten en het bier toevoegen. Doe nu de mosselen laag voor laag met een deel van de kruiden over elke laag zodat de smaken zich goed door de pan mengen. Peterselie toevoegen en deksel op de pan.
Geheel aan de kook brengen en de mosselen opschudden. Wederom aan de kook brengen en opschudden. Als alle schelpen open staan zijn ze gaar. Pan van het vuur nemen zodat de mosselen niet te lang doorgaren en gelijk warm opdienen.
Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)
Dit is de manier zoals het vroeger bij ons(in Zeeuws-Vlaanderen) op tafel werd gezet.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Edwin zegt:
jurgn zegt: