KookJij

Zeeuwse mosselen met bier

Een heerlijk zeeuwse mosselen met bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Grootmoeders tijd
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeeuwse mosselen met bier te bereiden

Maak de mosselen evt schoon en was ze onder stromend water.
Ui grof snijden. De paprika ontdoen van de zaadlijsten en in blokjes snijden.
De boter in de pan verhitten, de parika en de ui toevoegen. Als de ui glazig wordt de groenten en het bier toevoegen. Doe nu de mosselen laag voor laag met een deel van de kruiden over elke laag zodat de smaken zich goed door de pan mengen. Peterselie toevoegen en deksel op de pan.
Geheel aan de kook brengen en de mosselen opschudden. Wederom aan de kook brengen en opschudden. Als alle schelpen open staan zijn ze gaar. Pan van het vuur nemen zodat de mosselen niet te lang doorgaren en gelijk warm opdienen.

Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)

Dit is de manier zoals het vroeger bij ons(in Zeeuws-Vlaanderen) op tafel werd gezet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jurgn

jurgn zegt:
Krijg vanavond eters. Had geen inspiratie maar ga dit recept maken! Ben benieuwd!
Martin

Martin zegt:
Heb het geprobeerd, heerlijk, de moeite waard.
Bedankt voor het delen ervan.:)
Edwin

Edwin zegt:
Hoi Corlinde. Ik ben benieuwd of het gesmaakt heeft en je eventueel nog suggesties hebt?
corlinde

corlinde zegt:
hallo lijkt me lekker, ga het vanavond proberen:)