Recept
« Terug naar recepten
Zeeuwse mosselpan met spek
PT25M
Zeeuwse mosselpan met spek
Een heerlijk zeeuwse mosselpan met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeeuwse mosselpan met spek te bereiden
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit. Voeg de groenten en de
bladselderij toe en bak 2 min. mee.
Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de
mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood. Lekker met mosselsaus.
Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit. Voeg de groenten en de
bladselderij toe en bak 2 min. mee.
Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de
mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood. Lekker met mosselsaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jake zegt:
fijnproever zegt: