KookJij

Zeeuwse mosselpan met spek

Een heerlijk zeeuwse mosselpan met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeeuwse mosselpan met spek te bereiden

Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.



Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit. Voeg de groenten en de
bladselderij toe en bak 2 min. mee.



Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de
mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.



Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood. Lekker met mosselsaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Neen jake ben daar nog niet geweest, dus kan ik je niet verder helpen:(;)
jake

jake zegt:
Ben je wel eens in Philippine mosselen wezen eten, bijv. in "De Oude Haven"? Dat recept zou ik wel eens graag willen hebben.:o