Recept
« Terug naar recepten
zeevruchtenstamppot
PT30M
zeevruchtenstamppot
Een heerlijk zeevruchtenstamppot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe zeevruchtenstamppot te bereiden
Pel en snipper de ui en snijd de venkelknollen in stukjes. Verwarm de boter in de koekenpan en fruit hierin de ui en de venkel. Voeg de blokjes zeeduivel toe en bak deze gaar.
Kook de aardappels gaar en laat ze uitlekken. Druk ze door de pureeknijper of door een zeef. Kook de zeekraal enige minuten in kokend water. Roer de helft ervan door de stamppot.
Meng de vis, de mosselen en de garnalen erdoor en breng op smaak met pernod, tomatenpuree, zout en peper.
Garneer met veldsla en de overgebleven zeekraal.
Kook de aardappels gaar en laat ze uitlekken. Druk ze door de pureeknijper of door een zeef. Kook de zeekraal enige minuten in kokend water. Roer de helft ervan door de stamppot.
Meng de vis, de mosselen en de garnalen erdoor en breng op smaak met pernod, tomatenpuree, zout en peper.
Garneer met veldsla en de overgebleven zeekraal.