Recept
« Terug naar recepten
Zelf gebakken gehaktbroodjes met provencaalse kruiden
PT70M
Zelf gebakken gehaktbroodjes met provencaalse kruiden
Een heerlijk zelf gebakken gehaktbroodjes met provencaalse kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelf gebakken gehaktbroodjes met provencaalse kruiden te bereiden
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak het gehakt aan met de overige ingrediënten en verdeel in 12 gelijke delen. Rol hier balletjes van. Als het deeg voor de eerste keer is gerezen, verdeel het dan in 12 deegballetjes. Vouw om ieder gehaktballetje een lapje deeg en zet het met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Laat de bolletjes nu onder een vochtige doek 30 minuten narijzen. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden in 15 minuten. Haal ze uit de oven, bestrijk ze aan de bovenzijde licht met een kwastje met lauwwarm water. Laat ze op een rooster afkoelen.
Anna zegt: