Recept
« Terug naar recepten
Zelf loempiavellen maken
PT30M
Zelf loempiavellen maken
Een heerlijk zelf loempiavellen maken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelf loempiavellen maken te bereiden
Meng bloem met water en zout tot een beslag (iets dunner dan voor pannekoeken, en voeg het ei toe). Verhit wat olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) en giet er een dun laagje beslag in. Bak het vel gaar maar zorg dat het wit blijft. Het beste kun je het vel met de handen keren (heel vlug). Laat het afkoelen en vul het zo snel mogelijk. Sluit de naden van de loempia met wat beslag of een geklutst ei. Een scheurtje in het beslag kan hersteld worden door er met een kwastje wat beslag overheen te strijken. Bak de loempia's in hete olie tot ze bruin zijn en laat ze staande uitlekken in een vergiet.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Frits zegt:
Hierbij een lumpiavellen recept: Goed en vellen worden krokant, zelfs na 1 dag!
Recept:
100 gr tarwemeel
1 eiwit losgeklopt met 1 theel. zout
1 eetl. zonnebloemolie erdoor mixen.
1 glas koud water erdoor.
Dan het meel erdoor.
Ik gebruik een handmixer en krijg een glad beslag.
Vellen bakken: Mijn maniertje:
Neem een 26 cm of 28 cm pan met antiaanbaklaag.
Giet in 1 keer TE VEEL beslag in de pan zodat de bodem in 1 keer bedekt is.
Wacht 1 seconde en giet terug in beslagkom.
Een dun laagje blijft achter...
Hoeft niet gedraaid te worden!
Pan niet te warm.
Is het beslag te dik...voeg ietsje water toe en goed mixen!
Succes!
kesy zegt:
Kongkong zegt:
ron zegt:
Frits zegt:
Maak het beslag!
Verwarm de pannekoekspan en niet te warm. Beslag ma niet sissen als je het erin giet.
Giet zeer veel beslag in je pan en wel zo dat de gehele bodem in 1x bedekt is.
Dus eigenlijk: Giet te veel beslag in die pan.
Wacht 2 tellen.
Giet het te veel aan beslag terug in de beslagkom.
Er blijft een dunne laag op de bodem liggen.
Op matig vuur dit laagje verder bakken en NIET draaien.
Succes!!!
Recept:
1 eiwit
50 gram Maizena
200 gram gewone bloem
zout
Water
Bram zegt:
Jan zegt:
Bram zegt:
Jan zegt:
Antoinet zegt:
Ik heb wat aardappelmeel bij het beslag gedaan, maar het is nog steeds niet zo knapperig en krokant als van de Chinees.
Bram zegt:
Echter houdt er rekening mee dat meel kan verschillen,het ene meel is het ander niet,het is een indicatie .Laat het beslag na het mengen,ook even rusten.Het beslag moet uiteindelijk de viscositeit van ...laten we zeggen motorolie hebben.
Overigens t.a.v de vulling,ik heb er veel fijn gesneden groenten in gedaan,en kip.
Wat ik persoonlijk erg lekker vind is even een klein scheutje,sojasaus,en een scheutje sherry ,door de vulling voordat je de loempia maakt
Ada zegt:
Dan schrijf je ook nog dat het gerecht uit de Nederlandse keuken komt. Dat
vind ik wel wat impertinent, het komt uit de Chineesindoesische keuken! Stamppot is Nederlands (vind ik overigens ook heel lekker).
Ada