KookJij

Zelfgemaakte tomatenketchup

Een heerlijk zelfgemaakte tomatenketchup recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zelfgemaakte tomatenketchup te bereiden

Snijd de tomaten in kwarten en doe ze met de grof gesneden knoflook in de pan.
Voeg de laurierblaadjes, het korianderpoeder, de kerrie, de suiker, de azijn, de mosterd en de tomatenpuree toe, breng aan de kook en laat af en toe roerend circa 1 uur zachtjes koken met het deksel schuin op de pan. Laat zonodig zonder deksel verder inkoken als het mengsel te nat mocht zijn of voeg tegen het eind van de kooktijd een extra scheutje water toe. Roer de ketchup door een fijne zeef om de velletjes en de pitjes achter te houden. Breng verder op smaak met een scheutje tabasco en wat zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kris

kris zegt:
:p uitproberen!! lijkt zeer lekker.
joop van rij

joop van rij zegt:
ook dit recept gaat in het bewaarschrift bedankt:)