Recept
« Terug naar recepten
Zigeunersoep met sperziebonen
PT30M
Zigeunersoep met sperziebonen
Een heerlijk zigeunersoep met sperziebonen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Soepen boekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zigeunersoep met sperziebonen te bereiden
Snijd het vlees in reepjes en de chorizo in blokjes. Pel de ui en snipper hem grof. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees en de chorizo al roerend op een matig vuur in 4 min. bruin. Schep de ui, paprika en de paprikapoeder erdoor en bak dit alles nog 4 min. Voeg dan de tomatenbouillon toe en ruim water, breng dit aan de kook, voeg de sperziebonen toe en laat de soep nog eens 15 min. koken op een laag vuur. Strooi als laatste de peterselie erover.