KookJij

Zoer Vleis op zijn duits

Een heerlijk zoer vleis op zijn duits recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: duitse nicht
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoer Vleis op zijn duits te bereiden

1. Pel de ui en snijd hem in ringen.
2. Leg het vlees met ½ dl water, 2 dl azijn, de uiringen, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een kom en laat dit een dag afgedekt marineren in de koelkast.
3. Schep het vlees en de ui uit de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
4. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken.
5. Bebloem het vlees. Bak het vlees en de ui op matig vuur rondom bruin en bestrooi met peper en zout.
6. Verwarm de marinade met 1 dl water.
7. Schenk zoveel hete marinade in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
8. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur).
9. Voeg de bruine suiker toe en laat dit 3 minuten meekoken.
10. Roer de mosterd, peper en zout naar smaak erdoor.

Lekker met gekookte krieltjes en zelfgemaakte appelmoes met kaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst