Recept
« Terug naar recepten
Zoete aardappelbeignets
PT60M
Zoete aardappelbeignets
Een heerlijk zoete aardappelbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ria wreven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete aardappelbeignets te bereiden
De aardappelen koken en doorsteken tot een puree. De gist oplossen in lauwe melk. De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen. Anderhalf uur laten rijzen onder een doek.
Bereidingswijze
Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets
Serveertips
Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade
Bereidingswijze
Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets
Serveertips
Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade