Recept
« Terug naar recepten
Zoete bataat met tomaat en prei
PT60M
Zoete bataat met tomaat en prei
Een heerlijk zoete bataat met tomaat en prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete bataat met tomaat en prei te bereiden
Breng in een pan ruim water aan de kook.
Kook de zoete aardappelen in de schil ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan.
Pel en snipper intussen de ui.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
Verwijder van de paprika de zaadlijsten, wassen en in reepjes snijden.
Halveer de prei in de lengte, wassen en in halve ringen snijden.
Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui ongeveer 2 minuten.
Voeg de paprika en de tomaat toe en pers de knoflook boven de pan uit, alles ongeveer 5 minuten meefruiten.
Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Voeg de aardappel, de ketjap, het bouillontablet en een scheutje water toe.
Met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten stoven.
Op smaak brengen met peper en zout.
Kook de zoete aardappelen in de schil ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan.
Pel en snipper intussen de ui.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
Verwijder van de paprika de zaadlijsten, wassen en in reepjes snijden.
Halveer de prei in de lengte, wassen en in halve ringen snijden.
Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui ongeveer 2 minuten.
Voeg de paprika en de tomaat toe en pers de knoflook boven de pan uit, alles ongeveer 5 minuten meefruiten.
Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Voeg de aardappel, de ketjap, het bouillontablet en een scheutje water toe.
Met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten stoven.
Op smaak brengen met peper en zout.