Recept
« Terug naar recepten
Zoete en hartige oliebolletjes
PT70M
Zoete en hartige oliebolletjes
Een heerlijk zoete en hartige oliebolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete en hartige oliebolletjes te bereiden
Voorbereiden zoete bolletjes: Citroen schoonboenen, schil raspen. Dadels ontpitten. Dadels en vijgen klein snijden. Pistachenoten pellen, afspoelen, droogdeppen en grof hakken. In kom citroenrasp, dadels, vijgen en pistachenootjes met 1 eetlepel oliebollenmix omscheppen. In een schaal de helft van de oliebollenmix met koenjit en 21/2 deciliter lauwwarm water met de mixer met deeghaken tot een deeg kneden. Vulling erdoor mengen. Deeg afdekken met plasticfolie en op een warme plaats 45 minuten laten rijzen. Voorbereiden hartige oliebolletjes: Olijven en gedroogde tomaten fijn snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. In een kom olijven, tomaatjes, knoflook en spekjes met 1 eetlepel oliebollenmix omscheppen. In schaal rest van de oliebollenmix met oregano, wijn en 11/2 deciliter water met mixer met deeghaken tot deeg kneden. Vulling erdoor mengen. Deeg afdekken met plasticfolie en op een warme plaats 45 minuten laten rijzen. In een frituurpan de olie laten warmen tot 190 graden. Kleine ijsbolletjes tang in frituurolie dopen en hiermee uit het deeg kleine bolletjes, ter grootte van een walnoot steken. Bolletjes direkt in de hete olie laten glijden en met 6 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar frituren. Op een dikke lag keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. Oliebolletjes op aparte schalen opstapelen. Zoete bolletjes bestrooien met poedersuiker en koekkruiden. De hartige bolletjes met geraspte kaas.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
ik denk dat je het beste zonnebloemolie kunt gebruiken.
Succes!
Groetjes, Anna
KookJij.
Jetje zegt: