Recept
« Terug naar recepten
Zoete Yorkshire puddings
PT30M
Zoete Yorkshire puddings
Een heerlijk zoete yorkshire puddings recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete Yorkshire puddings te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng alle ingredienten samen en roer alles goed om tot een mooi deegje.
2. Laat 10 minuten rusten met een theedoek erover. Verdeel het deeg over de ingevette ramekins of gebruik een muffin tray.
3. Laat 15 tot 20 minuten bakken tot ze een vaste vorm heben en krokant zijn.
4. De Yorkshire puddings zullen instorten na enkele minuten. Dat is normaal. Als de puddings zijn afgekoeld bestrooi je ze met poedersuiker.
Tips voor afwerking:
- bestrooi met poedersuiker en zet een minuutje onder de grill. Dat geeft een lekkere krokant laagje.
- vul de Yorkshire puddings met b.v: jam, banketbakkersroom, slagroom, chocoladesaus, creme a beurre, vruchtencoulis, vruchten, yoghurt, etc. etc.
2. Laat 10 minuten rusten met een theedoek erover. Verdeel het deeg over de ingevette ramekins of gebruik een muffin tray.
3. Laat 15 tot 20 minuten bakken tot ze een vaste vorm heben en krokant zijn.
4. De Yorkshire puddings zullen instorten na enkele minuten. Dat is normaal. Als de puddings zijn afgekoeld bestrooi je ze met poedersuiker.
Tips voor afwerking:
- bestrooi met poedersuiker en zet een minuutje onder de grill. Dat geeft een lekkere krokant laagje.
- vul de Yorkshire puddings met b.v: jam, banketbakkersroom, slagroom, chocoladesaus, creme a beurre, vruchtencoulis, vruchten, yoghurt, etc. etc.
Marie zegt:
Groetjes!