Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure komkommer met chilipepers
PT35M
Zoetzure komkommer met chilipepers
Een heerlijk zoetzure komkommer met chilipepers recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
59 kCal energie
2 Gram eiwit
12 Gram koolhydraten
2 Gram eiwit
12 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzure komkommer met chilipepers te bereiden
Schil de komkommmer met de dunschiller.
Snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakken.
Leg de plakken op een bord en bestrooi ze met zout.
Laat ze 15 min. staan, spoel ze dan af en laat ze goed uitlekken.
Meng in een kom de suiker met azijn tot de suiker is opgelost. Voeg dan het limoensap toe en evt. wat zout.
Voeg de pepers, sjalotjes, kruiden en komkommer toe aan de dressing en laat de smaken voor het opdienen 15-20 min. intrekken.
Snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakken.
Leg de plakken op een bord en bestrooi ze met zout.
Laat ze 15 min. staan, spoel ze dan af en laat ze goed uitlekken.
Meng in een kom de suiker met azijn tot de suiker is opgelost. Voeg dan het limoensap toe en evt. wat zout.
Voeg de pepers, sjalotjes, kruiden en komkommer toe aan de dressing en laat de smaken voor het opdienen 15-20 min. intrekken.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Heerlijk als onderdeel van een barbeque of saladebuffet!
Liske zegt: