KookJij

Zoetzure komkommer met chilipepers

Een heerlijk zoetzure komkommer met chilipepers recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie: 59 kCal energie
2 Gram eiwit
12 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoetzure komkommer met chilipepers te bereiden

Schil de komkommmer met de dunschiller.
Snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakken.
Leg de plakken op een bord en bestrooi ze met zout.
Laat ze 15 min. staan, spoel ze dan af en laat ze goed uitlekken.
Meng in een kom de suiker met azijn tot de suiker is opgelost. Voeg dan het limoensap toe en evt. wat zout.
Voeg de pepers, sjalotjes, kruiden en komkommer toe aan de dressing en laat de smaken voor het opdienen 15-20 min. intrekken.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Heerlijk als onderdeel van een barbeque of saladebuffet!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Ja natuurlijk, Ingrid, ook zonder de pepertjes heerlijk!
Ingrid

Ingrid zegt:
O,o,o het lijkt me zo heerlijk alleen die pepers die houden me tegen (hormoontjes he)
Zou het ook zonder kunnen?
wouros

wouros zegt:
Ziet er lekker uit, zal ik zeker met de nieuwe oogst gaan maken. Kan ook met rode pepers (zie de foto)?