Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure saus
PT20M
Zoetzure saus
Een heerlijk zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zoetzure saus te bereiden
1. Schil, reinig en was de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Laat de perziken en de augurken uitlekken, vang het nat op en meet van elk 125 mL af. Snijd de perziken en de augurken in kleine blokjes.
2. Doe het nat van de augurken en de perziken in een pan, voeg de blokjes wortel, perzik en augurk toe en laat dit goed koken. Doe de ketchup erbij en breng alles opnieuw aan de kook.
3. Reinig de prei, halveer hem in de lengte, was hem en snijd hem in fijne reepjes. Laat de reepjes even mee in de saus sudderen. Breng de saus op smaak met suiker, zout en chilipoeder en serveer.
2. Doe het nat van de augurken en de perziken in een pan, voeg de blokjes wortel, perzik en augurk toe en laat dit goed koken. Doe de ketchup erbij en breng alles opnieuw aan de kook.
3. Reinig de prei, halveer hem in de lengte, was hem en snijd hem in fijne reepjes. Laat de reepjes even mee in de saus sudderen. Breng de saus op smaak met suiker, zout en chilipoeder en serveer.