Recept
« Terug naar recepten
Zoetzuur van komkommers inmaken
PT30M
Zoetzuur van komkommers inmaken
Lekker bijgerecht uit de Indische keuken
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Naam onbekend
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzuur van komkommers inmaken te bereiden
- Schil de komkommers NIET, maar was ze goed en snijd ze in de lengte doormidden.
- Schep het zaad eruit en gooi dat weg.
- Snijd de komkommerhelften in kleinde blokjes.
- Snijd de rode uien in kleine stukjes (wel iets groter dan snipperen).
- Meng de ui door de komkommer.
- Voeg azijn, zout en de in stukjes gesneden peper in een pan.
- Kook de azijn met suiker en zout tot deze zijn opgelost.
- Haal de peperstukken uit de azijn en gooi die weg.
- Vul de goed schoongemaakte potten met het mengsel van de komkommer en ui.
- Giet de iets afgekoelde, maar nog wel warme azijn over het mengsel tot het onder het vocht staat.
- Sluit de potten en zet ze een nachtje ondersteboven.
- Daarna koel en donker bewaren.
- Maximaal 1 jaar houdbaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

Sascha zegt:
Ik zou dat echt niet weten. Heb het nog nooit gedaan. Ik weet überhaupt niet of je azijn kan invriezen en hoe dat reageert met het ontdooien. Succes

John Br zegt:

Jan A van der Hoeden zegt:
Door het fermenteren van voedsel, het vergistend zuur maken dus, houd je veel schadelijke bacterien buiten de deur.
Jan A van der Hoeden zegt:
Op zich kun je de komkommers in het zuur wel invriezen,maar bij het ontdooien vind ik dat veel kwaliteit verloren gaat.De smaak lijdt er niet zo onder,maar wel de structuur van de komkommer.
Het invriezen moet op een hogere temp.dan normaal gebeuren opdat de snelheid van invriezen geen geweld wordt aangedaan.
Jan A.