Recept
« Terug naar recepten
Zomersalade met Fourme d'Ambert
PT30M
Zomersalade met Fourme d'Ambert
Een heerlijk zomersalade met fourme d'ambert recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomersalade met Fourme d'Ambert te bereiden
De garnalen evt.laten ontdooien.De eieren in ong.6 min.niet te hard laten koken,laten schrikken en pellen.De bonen rangen,wassen en in ruim water met zout even laten koken (ze moeten nog knapperig zijn).Eikebladsla en de krulsla wassen en droogzwiepen.De voorjaarsuitjes pellen,in dunne ringen snijden en wassen,veldzuring en de blaadjes munt even afspoelen,droogdeppen en in reepjes snijden.De peren schillen,in vieren delen,het klokhuis verwijderen,in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen.De kaas grofhakken.Mosterd,suiker,zout en azijn vermengen en druppel voor druppel de olie erbij toevoegen.Een groot botd met eikeblad- en krulsla leggen en met een deel van de dressing besprenkelen,Kruiden en voorjaarsuitjes erover strooien,de bonen op het bord leggen en met de dressing besprenkelen.De garnalen,kaas- en peerblokjes erover verdelen en met de in vieren gedeelde eieren garneren.Tot slot de resterende saus erover schenken.
Lekker met stokbrood met boter.
Lekker met stokbrood met boter.