Recept
« Terug naar recepten
Zomerse fruitsalade
PT10M
Zomerse fruitsalade
Een heerlijk zomerse fruitsalade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacintha KROESE
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4/8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
van mijzelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse fruitsalade te bereiden
Snijd het kontje van de meloen (en bewaar deze). Snijd de meloen in vieren ( van kop tot kont) snijd nu voorzichtig langs de rand vel vruchtvlees los van de schil. Snijd de meloen in stukjes en schuif hem om en om. (zie foto)
Schil de sinaasappel van boven naar beneden (in 1 keer en bewaar de schil) snijd nu de sinsaasappel in dunne plakjes.
Snijd de aardbeien in plakjes (en bewaar er 1).
Leg de meloen in vieren verdeeld op het bord tussen in de aardbeiden en op de andere twee vlakken de sinaasappel.
Pak de sinaasappelschil en rol hem op als roos. Maak een kleine snede in allebei de uiteinden en schuif ze in elkaar ( zoblijft de roos mooi zitten). Prik op een lange satéprikker een aardbij en dan in de roos. Bovenop doen we het hoedje van de meloen. Snijd er kleine puntjes uit en dat is je zelfgemaakte zomerse paraplu.
Schil de sinaasappel van boven naar beneden (in 1 keer en bewaar de schil) snijd nu de sinsaasappel in dunne plakjes.
Snijd de aardbeien in plakjes (en bewaar er 1).
Leg de meloen in vieren verdeeld op het bord tussen in de aardbeiden en op de andere twee vlakken de sinaasappel.
Pak de sinaasappelschil en rol hem op als roos. Maak een kleine snede in allebei de uiteinden en schuif ze in elkaar ( zoblijft de roos mooi zitten). Prik op een lange satéprikker een aardbij en dan in de roos. Bovenop doen we het hoedje van de meloen. Snijd er kleine puntjes uit en dat is je zelfgemaakte zomerse paraplu.
Mijn kookverhaal (Jacintha KROESE)
Gewoon lekker fris.