Recept
« Terug naar recepten
Zomerse groentemix
PT55M
Zomerse groentemix
Een heerlijk zomerse groentemix recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse groentemix te bereiden
Pel de ui en knoflook.
Snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Maak de wortels en courgettes schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de aubergine in blokjes.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Blancheer de tomaten, verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
Verhit de olie in een pan of wok.
Bak daarin de kummelzaadjes, ui en knoflook 5 min..
Voeg de wortels en aubergineblokjes toe en bak nog eens 5 min..
Voeg de courgettes en paprika toe en bak alle groenten nog eens 1-2 min.
Roer de currypasta en tomaten door de groenten.
Giet er 150 ml. water bij, breng dit aan de kook en laat alles nog 10 min. zachtjes doorkoken tot de groenten zacht zijn.
Garneer met koriander en serveer direct.
Snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Maak de wortels en courgettes schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de aubergine in blokjes.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Blancheer de tomaten, verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
Verhit de olie in een pan of wok.
Bak daarin de kummelzaadjes, ui en knoflook 5 min..
Voeg de wortels en aubergineblokjes toe en bak nog eens 5 min..
Voeg de courgettes en paprika toe en bak alle groenten nog eens 1-2 min.
Roer de currypasta en tomaten door de groenten.
Giet er 150 ml. water bij, breng dit aan de kook en laat alles nog 10 min. zachtjes doorkoken tot de groenten zacht zijn.
Garneer met koriander en serveer direct.