Recept
« Terug naar recepten
Zomerse maaltijdsoep en een bruschetta met rode poon, zeekraal en garnalen
PT115M
Zomerse maaltijdsoep en een bruschetta met rode poon, zeekraal en garnalen
Een heerlijk zomerse maaltijdsoep en een bruschetta met rode poon, zeekraal en garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
115 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse maaltijdsoep en een bruschetta met rode poon, zeekraal en garnalen te bereiden
Voor de soep: laat de versneden groentjes samen met de tomaat, look en steranijs zweten in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bevochtig met de witte wijn en de visfumet. Breng aan de kook en laat verder op een zacht vuur +/- 90 min trekken. Mix de soep, giet door een zeef en breng op smaak.
Voor de bruschetta: snijd de ciabatta in schijven en wrijf in met geplette look. Bak eventjes aan in olijfolie.
Bak de rode poon en breng op smaak met zwarte peper en grof zout.
Dien de soep op in een kom of een bord, met de bruschetta, gebakken poon, zeekraal en handgepelde garnalen.
Voor de bruschetta: snijd de ciabatta in schijven en wrijf in met geplette look. Bak eventjes aan in olijfolie.
Bak de rode poon en breng op smaak met zwarte peper en grof zout.
Dien de soep op in een kom of een bord, met de bruschetta, gebakken poon, zeekraal en handgepelde garnalen.