Recept
« Terug naar recepten
Zomerse paprikasoep met champignons
PT30M
Zomerse paprikasoep met champignons
Een heerlijk zomerse paprikasoep met champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse paprikasoep met champignons te bereiden
Verhit de boter en de olijfolie in een pan. Fruit hierin de gesnipperde sjalotjes glazig.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de steel. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons, de paprikareepjes en de aardappelblokjes toe aan de sjalotjes. Laat 5 min. meebakken.
Verwarm in een andere pan de bouillon en schenk deze op het paprika-champignonmengsel. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. pruttelen op matig vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Bak de broodblokjes in 2 el hete olijfolie goudbruin en krokant.
Schenk de soep in vier kommen en roer door elke kom slordig wat room. Garneer met de broodcroûtons en de verse munt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
HarryLohr zegt:
fijnproever zegt: