KookJij

Zuid Afrikaanse bredie van lamsvlees

Een heerlijk zuid afrikaanse bredie van lamsvlees recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuid Afrikaanse bredie van lamsvlees te bereiden

Tomaten ontvellen,zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.Zaadjes uit pepers verwijderen en pepers fijnhakken.Vlees inwrijven met zwarte peper en bestrooien met bloem.In braadpan olie verhitten en vlees in 6 minuten op hoog vuur bruinbakken.Ui,knoflook en gember toevoegen en 3 minuten zachtjes meebakken.Kardemom,koriander,italiaanse kruiden,rode peper,tomaat,bruine suiker en fond erdoor scheppen.Zout naar smaak toevoegen en vlees met deksel schuin op de pan in 60 minuten heel zachtjes gaar stoven geregeld roeren.Deksel van de pan nemen en in 20 minuten vocht laten verdampen totdat een dikke saus ontstaat.Lekker met gekookte aardappelen.Leg ter decoratie een hele rode peper op elk bord bredie(niet opeten).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nkosi

nkosi zegt:
Venkelzaad geeft net dat ietsje extra , fond lijkt me overbodig , hetzelfde geldt voor italiaanse kruiden , aangezien dit in een Kaaps-Malais gerecht niet thuishoort!