Recept
« Terug naar recepten
Zuid Afrikaanse bredie van lamsvlees
PT100M
Zuid Afrikaanse bredie van lamsvlees
Een heerlijk zuid afrikaanse bredie van lamsvlees recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuid Afrikaanse bredie van lamsvlees te bereiden
Tomaten ontvellen,zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.Zaadjes uit pepers verwijderen en pepers fijnhakken.Vlees inwrijven met zwarte peper en bestrooien met bloem.In braadpan olie verhitten en vlees in 6 minuten op hoog vuur bruinbakken.Ui,knoflook en gember toevoegen en 3 minuten zachtjes meebakken.Kardemom,koriander,italiaanse kruiden,rode peper,tomaat,bruine suiker en fond erdoor scheppen.Zout naar smaak toevoegen en vlees met deksel schuin op de pan in 60 minuten heel zachtjes gaar stoven geregeld roeren.Deksel van de pan nemen en in 20 minuten vocht laten verdampen totdat een dikke saus ontstaat.Lekker met gekookte aardappelen.Leg ter decoratie een hele rode peper op elk bord bredie(niet opeten).
nkosi zegt: