Recept
« Terug naar recepten
Zuiders getinte erwtensoep
PT30M
Zuiders getinte erwtensoep
Een heerlijk zuiders getinte erwtensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuiders getinte erwtensoep te bereiden
Pel en snipper de ui. Was de venkelknol en snijd in kleine stukjes (bewaar het groen). Schil de aardappel en snijd ook in kleine blokjes.
Fruit de ui en aardappel in een grote soeppot. Voeg de erwten en venkelstukjes toe. Blus met de bouillon. Laat 15 minuten sudderen op een matig vuurtje.
Voeg de blaadjes munt toe en mix fijn.
Meng de Ricard en zure room door de soep. Werk af met venkelgroen.
Fruit de ui en aardappel in een grote soeppot. Voeg de erwten en venkelstukjes toe. Blus met de bouillon. Laat 15 minuten sudderen op een matig vuurtje.
Voeg de blaadjes munt toe en mix fijn.
Meng de Ricard en zure room door de soep. Werk af met venkelgroen.