Recept
« Terug naar recepten
Zuiders stoofpotje
PT45M
Zuiders stoofpotje
Een heerlijk zuiders stoofpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nina
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuiders stoofpotje te bereiden
Was de citroenen, venkel en krielaardappelen.
Snijd de steel van de artisjokken, verwijder de harde buitenblaadjes en snijd de scherpe topjes eraf. Verdeel ze in tweeën en leg in water met citroen om te veel verkleuring te vermijden.
Verwarm de stoofpot, voeg de olijfolie toe samen met fijngesneden knoflook. Doe er ook de citroentijm, de laurierblaadjes en partjes citroen bij.
Verdeel de venkel in 8 delen, en de krielaardappelen in stukken. Doe die in de stoofpot en laat even stoven. Blus met de Ricard en bouillon. Voeg een snuifje saffraan toe. Breng tot aan het kookpunt. Zet het vuur wat lager en laat 30 tot 35 minuten sudderen onder een deksel.
Voeg nog wat bouillon toe indien nodig. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en groen van venkel. Dit gerecht is ook lekker met gebakken inktvis.
Snijd de steel van de artisjokken, verwijder de harde buitenblaadjes en snijd de scherpe topjes eraf. Verdeel ze in tweeën en leg in water met citroen om te veel verkleuring te vermijden.
Verwarm de stoofpot, voeg de olijfolie toe samen met fijngesneden knoflook. Doe er ook de citroentijm, de laurierblaadjes en partjes citroen bij.
Verdeel de venkel in 8 delen, en de krielaardappelen in stukken. Doe die in de stoofpot en laat even stoven. Blus met de Ricard en bouillon. Voeg een snuifje saffraan toe. Breng tot aan het kookpunt. Zet het vuur wat lager en laat 30 tot 35 minuten sudderen onder een deksel.
Voeg nog wat bouillon toe indien nodig. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en groen van venkel. Dit gerecht is ook lekker met gebakken inktvis.