Recept
« Terug naar recepten
Zuur vlees (rundvlees)
PT180M
Zuur vlees (rundvlees)
Een heerlijk zuur vlees (rundvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
ciska cerss
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuur vlees (rundvlees) te bereiden
Marineer het vlees in de azijn, water, jeneverbes en laurier. Zorg dat het vlees helemaal onderstaat. Marineer minimaal 12 uur.
Haal vlees uit marinade en dep droog, bewaar marinade. Jeneverbessen kunnen weg.
Bak het vlees in porties mooi bruin, op smaak gebracht met peper en zout.
Het bruin gebakken vlees in een stoofpan met de marinade aan de kook brengen en laten sudderen. Laurier en kruidnagels erbij.
In pan waar je het vlees hebt gebakken de uien mooi bruin bakken, de uien bij het vlees doen en goed omroeren.
Na een uurtje ontbijtkoek over vlees kruimelen en opnieuw laten sudderen. Nu wordt de saus dikker. Bruine suiker erbij, naar smaak. Laten sudderen tot vlees zacht en saus mooi dik is geworden.
Proeven en naar smaak zout en/of suiker toevoegen.
Haal vlees uit marinade en dep droog, bewaar marinade. Jeneverbessen kunnen weg.
Bak het vlees in porties mooi bruin, op smaak gebracht met peper en zout.
Het bruin gebakken vlees in een stoofpan met de marinade aan de kook brengen en laten sudderen. Laurier en kruidnagels erbij.
In pan waar je het vlees hebt gebakken de uien mooi bruin bakken, de uien bij het vlees doen en goed omroeren.
Na een uurtje ontbijtkoek over vlees kruimelen en opnieuw laten sudderen. Nu wordt de saus dikker. Bruine suiker erbij, naar smaak. Laten sudderen tot vlees zacht en saus mooi dik is geworden.
Proeven en naar smaak zout en/of suiker toevoegen.
apu zegt: