KookJij

Zuurkool met Cider

Een heerlijk zuurkool met cider recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool met Cider te bereiden

*Begin met de klein gesneden pancetta helemaal uit te bakken,zodat er spekvetvet in de pan zit en knisperige stukjes.Laat hierin ui,knoflook en karwij bruin bakken.
*Laat intussen de zuurkool uitlekken in een zeef
*Doe dan de zuurkool bij de uienmassa met de cider,de stukjes appel en rozijnen.Roer goed door en laat stoven met deksel er op.
*Zet de oven op 150 graden Celsius
*Verhit in een anti aanbakpan de rijstolie en bak hierin de
lendencarbonades 5 minuten aan beide zijdes.
*Leg hierna de carbonades op de bodem van de ovenschotel en stort hierop de zuurkool massa.(Eerst flink peperen en zout of Nam Pla naar behoefte er door roeren).Deksel er op of anders afsluiten met alu-folie.
*Laat dit stoven in de oven gedurende 1 uur

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Opdienen op voorverwarmde borden met bv knoflookpurée en wat gemengde sla op een apart bordje.
(Voor de personen op dieet geen purée en een 1/2 carbonade!)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Riekje,Je vergist je een nulletje:2500 cc is 2 1/2 liter en 250 cc is een kwart liter!
Lia :Dat dacht ik ook eerst,maar dat valt mee.Het vlees moet ook onder de zuurkool gelegd worden en ligt dus in het vocht.
Met vr.gr.
Jan A:)
riekje

riekje zegt:
Is 250 cc (2,5 liter) niet een beetje veel cider?;)
Lia Olthof

Lia Olthof zegt:
Het lijkt mij ,indien men lendecarbonades eerst 10 min. bakt en daarna 1 uur stooft in de oven ,dat het vlees dan lederen lappen wordt.