KookJij

Zuurkool met Fazant

Een heerlijk zuurkool met fazant recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie (aangepast)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool met Fazant te bereiden

1).Bak de blokjes pancetta uit in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin tevens aan de ui en knoflook.
2).Wanneer de ui zacht is geworden en op het punt staat bruinig te worden toevoegen de jeneverbessen, peperkorrels, laurier en komijn en deze 1 minuutje meefruiten terwijl we roeren.
3).Voeg dan de zuurkool toe en verhit de massa in de pan, terwijl we met vorken de zuurkool los halen.
4).Wanneer de zuurkool losser is geworden en al aardig is verhit, de bouillon en de Riesling toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
5).Zodra de inhoud van de pan kookt, het deksel er op doen en het geheel in de oven zetten, welke al op 175 graden Celsius is voorverwarmd. De pan blijft daar 2 uur in.
6).Na de 2 uur de oven uitzetten en op een kier zetten en het deksel van de pan halen.
7).ONDERTUSSEN (dus terwijl de zuurkool in de oven staat te stoven) de fazanten pootjes met de in stukken gehakte karkassen om en om bruin bakken in enkele lepels rijstolie (of een andere hittebestendige olie). Voeg zout en peper toe.
8).Dan gaat alles in de andere grote pan met dikke bodem. Even goed door verhitten en vervolgens de fond, Riesling en room toevoegen. Breng dit aan de kook.
9).Deksel op de pan doen en 90 minuten zachtjes laten pruttelen op laag vuur
10).Haal dan de pootjes uit de pan en zet ze warm weg.
11).Zeef de karkassen uit het saus-mengsel en zet de saus weer terug op het vuur om in te koken, zodat 2/3 overblijft.
12).In een anti aanbak bakpan wat boter en olie verhitten (van elk 2 eetlepels) en de borstjes op de velkant 4 minuten bakken en vervolgens 3 minuten op de andere zijde.
13).Zet de zuurkool nog even op het vuur om nog wat vocht weg te koken.
14).Dien de zuurkool op met de fazantenpootjes en saus, leg de gebraden borstjes er op en geef er aardappelpuree bij. (apart klaargemaakt)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We kunnen dit gerecht ook maken met kip, parelhoen en patrijs. De kooktijden van de gevogelte-borstjes moet dan iets worden aangepast.
We drinken hierbij uiteraard een droge Riesling uit bv.de Elzas of uit Duitsland.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst