OPDIENEN:
Op elk bord een lepel zuurkool doen. Schep wat saus er over en er naast en schik tegen het hoopje zuurkool op elk bord een paar plakjes rookworst,een chorizo-worstje,
een fazanten dij en -borst en een plak zuurkoolspek.
Een optie is een lepel puree er bij geven, maar dat is nog meer calorieen!
******************************
We schenken hierbij een lichtvoetige rode wijn zonder al te veel tannines.
Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool met fazant en appel-roomsaus
PT80M
Zuurkool met fazant en appel-roomsaus
Een van de vele varieteiten van de fazanten receptuur.Het is geen Metternich,aangezien we geen rookworst gebruiken,maar chorizo
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Een van de vele variaties uit de familiekring.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool met fazant en appel-roomsaus te bereiden
1).Verhit het ganzenvet en smelt daarin de knoflook,
laat de knoflook niet kleuren.
2).Doe dan de kruiden hierbij en roer goed om.
3).Dan de zuurkool er bij en het geheel goed doorroeren.
4).Vervolgens de room er goed door roeren.
5).Leg het zuurkoolspek en de chorizo-worstjes onder een laagje zuurkool en schuif dan het geheel in de oven voor 30 minuten met het deksl op de pan.
6).Na 30 minuten de oven op 80°C zetten en de pan er in laten staan voor nog eens 30 minuten. Kijk wel of de zuurkool nog 'nat' genoeg is, anders wat bouillon bijvoegen.
7).De rookworst wordt gaar geweld en warm gehouden
8).De dijbeen-borststukken worden in een pan gedurende 20 minuten gaar gesmoord in een mengsel van roomboter en rijstolie, de dijbeenstukken in de pan met zuurkool verder mogen garen en de borststukken apart gehouden worden onder alu-folie
9).Doe de cider, appelsap en Calvados bij elkaar en kook dat in tot ongeveer 175 cc.
10).Voeg dan de room toe en laat dit mengsel inkoken tot het dik en lobbig wordt.
11).De appels schillen, klokhuizen en in kleine blokjes snijden en bewaren in een kommetje water met het sap van 1 citroen.
12).Vlak voor het opdienen worden de blokjes appel in de roomsaus gemengd.
Het op smaak brengen met zout is hier achterwege gelaten aangezien worsten en zuurkoolspek van zichzelf al zout zijn. Er kan wel wat verse peper worden gebruikt.
laat de knoflook niet kleuren.
2).Doe dan de kruiden hierbij en roer goed om.
3).Dan de zuurkool er bij en het geheel goed doorroeren.
4).Vervolgens de room er goed door roeren.
5).Leg het zuurkoolspek en de chorizo-worstjes onder een laagje zuurkool en schuif dan het geheel in de oven voor 30 minuten met het deksl op de pan.
6).Na 30 minuten de oven op 80°C zetten en de pan er in laten staan voor nog eens 30 minuten. Kijk wel of de zuurkool nog 'nat' genoeg is, anders wat bouillon bijvoegen.
7).De rookworst wordt gaar geweld en warm gehouden
8).De dijbeen-borststukken worden in een pan gedurende 20 minuten gaar gesmoord in een mengsel van roomboter en rijstolie, de dijbeenstukken in de pan met zuurkool verder mogen garen en de borststukken apart gehouden worden onder alu-folie
9).Doe de cider, appelsap en Calvados bij elkaar en kook dat in tot ongeveer 175 cc.
10).Voeg dan de room toe en laat dit mengsel inkoken tot het dik en lobbig wordt.
11).De appels schillen, klokhuizen en in kleine blokjes snijden en bewaren in een kommetje water met het sap van 1 citroen.
12).Vlak voor het opdienen worden de blokjes appel in de roomsaus gemengd.
Het op smaak brengen met zout is hier achterwege gelaten aangezien worsten en zuurkoolspek van zichzelf al zout zijn. Er kan wel wat verse peper worden gebruikt.
Tim van Rooijen zegt: