Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool met gehakt
PT30M
Zuurkool met gehakt
Een heerlijk zuurkool met gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate Kemner
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool met gehakt te bereiden
Verhit de olie in de koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en de klein gesneden paprika ongeveer 2 minuten. Voeg het gehakt toe en maak het rul. Breng op smaak met zout en peper.
Doe wat olie in de kookpan en verhit deze. Doe het mengsel uit de koekenpan in de kookpan en doe de zuurkool erbovenop. Roer het geheel door elkaar en laat het in 15 minuten gaar stoven met af en toe omscheppen. Roer op het laatste moment de zure room erdoor, gemengd met de maïzena.
Doe wat olie in de kookpan en verhit deze. Doe het mengsel uit de koekenpan in de kookpan en doe de zuurkool erbovenop. Roer het geheel door elkaar en laat het in 15 minuten gaar stoven met af en toe omscheppen. Roer op het laatste moment de zure room erdoor, gemengd met de maïzena.
H.deJong zegt: