Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool met vis
PT60M
Zuurkool met vis
Een heerlijk zuurkool met vis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool met vis te bereiden
Was de filets en dep deze droog.Snijd de filets in stukjes en besprenkel deze met citroensap.Breng de visbouillon aan de kook en leg de stukjes vis erin.Kook de stukjes vis 5 min.en haal ze uit de pan.Schil en snipper de uien en het teentje knoflook.Bak in een pan met een dikke bodem op een klein vuur de blokjes ontbijtspek uit en voeg de boter toe.Bak de uien glazig en voeg de knoflook toe.Bak de zuurkool even mee en voeg de visbouillon toe.Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes en voeg ze toe en laat alles 35 min.zachtjes koken.Laat de krab uitlekken en verwijder evt.het kraakbeen.Schep de vis en de krab met de peper door de zuurkool en laat alles warm worden.Proef of er nog zout bij gevoegd moet worden.
Onbekend zegt: