Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool-Ovenschotel
PT45M
Zuurkool-Ovenschotel
Een heerlijk zuurkool-ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Houben
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie-recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool-Ovenschotel te bereiden
Voorbereiding:
-Haal de zuurkool uit de verpakking en laat deze uitlekken in het vergiet.
-Zet de oven aan op 200 gr. om voor te warmen.
-Bak in de koekenpan het gehakt rul met wat peper en zout, en een klein beetje paprika-poeder, met op het laatst het spek erbij en de ui tot deze glazig zijn.
- Verwijder het vocht dat bij de ananasstukjes zit.
- Maak de puree klaar volgens de bereidingswijze die op het pakje staat.
Bereiding:
Neem een niet al te grote ovenschaal, en leg op de bodem eerst de zuurkool, en verdeel hierover de ananas-stukjes.
Hier bovenop gaat het gehakt, met de spekblokjes en de ui.
Daar bovenop de puree en druk het geheel een beetje aan zodat je een mooi glad geheel krijgt.
Doe hier bovenop wat paneermeel ( met kruiden geeft net een wat lekkerdere smaak) en spuit daar bovenop her en der een beetje boter, niet te veel.
Zet de oven op 160 graden en doe de schotel in de oven.
30-40 minuten in de oven (ligt eraan hoe je je korst wil).
En klaar is kees.
Eet smakelijk.
-Haal de zuurkool uit de verpakking en laat deze uitlekken in het vergiet.
-Zet de oven aan op 200 gr. om voor te warmen.
-Bak in de koekenpan het gehakt rul met wat peper en zout, en een klein beetje paprika-poeder, met op het laatst het spek erbij en de ui tot deze glazig zijn.
- Verwijder het vocht dat bij de ananasstukjes zit.
- Maak de puree klaar volgens de bereidingswijze die op het pakje staat.
Bereiding:
Neem een niet al te grote ovenschaal, en leg op de bodem eerst de zuurkool, en verdeel hierover de ananas-stukjes.
Hier bovenop gaat het gehakt, met de spekblokjes en de ui.
Daar bovenop de puree en druk het geheel een beetje aan zodat je een mooi glad geheel krijgt.
Doe hier bovenop wat paneermeel ( met kruiden geeft net een wat lekkerdere smaak) en spuit daar bovenop her en der een beetje boter, niet te veel.
Zet de oven op 160 graden en doe de schotel in de oven.
30-40 minuten in de oven (ligt eraan hoe je je korst wil).
En klaar is kees.
Eet smakelijk.