KookJij

Zuurkoolkoeken

Lekker te maken van een restje zuurkoolstamppot! Ideaal als je kinderen geen zuurkool eten, op deze manier werken ze het wel weg.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: een beetje van internet en een beetje van mezelf
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolkoeken te bereiden

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  2. Verhit olie in een ruime pan.
  3. Leg per koek 2 eetlepels van het mengsel in de pan en druk plat, maak er een koek van van, ongeveer een cm dik.
  4. Als je de randen ziet kleuren, omdraaien en de andere kant ook bruin bakken.
  5. Goed warm serveren met een schaaltje mosterd. (je kan ze in de oven van 60C warm houden tot ze allemaal klaar zijn maar dat overleven ze bij mij meestal niet)

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Mijn kinderen eten geen zuurkool maar ik ben er gek op, dus altijd veel over.
Toen ben ik maar eens gaan zoeken naar een manier om iets lekkers te maken van de resten en dit is het geworden.
Spontaan eten mijn kids nu ineens wel zuurkool!
Ik heb het recept op internet gevonden maar volledig aangepast aan mijn eigen smaak.
Je kan dit overigens ook met wortelstamppot maken, dan geen spek maar rookworst en geen ananas en bloem.
Dan is het wel mijn eigen recept, haha!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Wij hebben wel eens een restje over.
Ik heb dit recept gelijk met mijn vrouw gedeeld, ben er heel benieuwd naar.