Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolrol
PT45M
Zuurkoolrol
Een heerlijk zuurkoolrol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolrol te bereiden
Kook de aardappelen met zout gaar en druk ze door een aardappelknijper of maak ze fijn met een stamper. Doe de creme fraîche en melk erdoor tot je een smeuïge puree hebt.
Snipper de ui en bak glazig in 15 gr. boter.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg het plasticfolie op het aanrecht en beleg met de plakjes bacon, strijk hierop de puree uit en leg daarna de zuurkool en gebakken uitjes erop. Rol met behulp van plasticfolie op en leg daarna op een bakblik.
Bak 30-45 min. in de oven.
Snipper de ui en bak glazig in 15 gr. boter.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg het plasticfolie op het aanrecht en beleg met de plakjes bacon, strijk hierop de puree uit en leg daarna de zuurkool en gebakken uitjes erop. Rol met behulp van plasticfolie op en leg daarna op een bakblik.
Bak 30-45 min. in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willemien uit Canada zegt:
.slankiie. zegt:
me broert en broetje en me ouders:p
addie zegt:
De bacon gaat er rauw omheen.Die bak je in de oven knapperig.
Groetjes, Addie.