Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
PT15M
Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
Een heerlijk zuurkoolsalade met gegrilde appel en leidse kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
255 kCal energie
14 Gram eiwit
19 Gram vet
6 Gram koolhydraten
14 Gram eiwit
19 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas te bereiden
Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool los en laat goed uitlekken.
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de apels en snijd de ongeschilde appels in plakken van 1/2 cm. Bestijk de appesl dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut.
Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing.
Verdeel de zuurkool over 4 borengen en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de apels en snijd de ongeschilde appels in plakken van 1/2 cm. Bestijk de appesl dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut.
Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing.
Verdeel de zuurkool over 4 borengen en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.
hobwie zegt: