Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel met kabeljauw
PT90M
Zuurkoolschotel met kabeljauw
Een heerlijk zuurkoolschotel met kabeljauw recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Marco Kook en Recepten Site
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel met kabeljauw te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de vis af, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schenk de wijn erover.
Ontvel de tomaten.
Laat de zuurkool uitlekken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van de schaal.
Laat de vis goed uitlekken en leg ze met de tomaten op de zuurkool. Verdeel de rest van de zuurkool erover.
Bestrooi het met peper naar smaak.
Roer de crème fraiche, het ei en de geraspte kaas door elkaar en verdeel dit mengsel over de zuurkool.
Bestrooi met paneermeel en leg er vlokjes boter erop.
Zet het gerecht 35 min. in de voorverwarmde oven.
Spoel de vis af, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schenk de wijn erover.
Ontvel de tomaten.
Laat de zuurkool uitlekken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van de schaal.
Laat de vis goed uitlekken en leg ze met de tomaten op de zuurkool. Verdeel de rest van de zuurkool erover.
Bestrooi het met peper naar smaak.
Roer de crème fraiche, het ei en de geraspte kaas door elkaar en verdeel dit mengsel over de zuurkool.
Bestrooi met paneermeel en leg er vlokjes boter erop.
Zet het gerecht 35 min. in de voorverwarmde oven.