Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel
PT80M
Zuurkoolschotel
Een heerlijk zuurkoolschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
christel schwieters
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 à 5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel te bereiden
Verwarm de over voor op ± 180°C. Kook de aardappelen met zout. Laat de zuurkool uitlekken en kook het met water net zo lang als de aardappelen. Kruid het gehakt met zout en peper en ei en bak het rul. Pureer de aardappelen met een mixer, beetje melk en boter toevoegen.
Vet de ovenschaal in en begin met een laagje zuurkool
dan een laagje gehakt en dan de aardappelpuree ga zo door en eindig met een dikke laag puree.
Zet de overschaal ± 30 min. in de oven.
Vet de ovenschaal in en begin met een laagje zuurkool
dan een laagje gehakt en dan de aardappelpuree ga zo door en eindig met een dikke laag puree.
Zet de overschaal ± 30 min. in de oven.