Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
PT30M
Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl receptkaart, Stamppot
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de verse zuurkool en de hamblokjes door de aardappelpuree en breng op smaak met peper.
- Schep de zuurkoolstamppot in een ovenschaal en zet 20 minuten in het midden van de oven.
- Snij de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snij de kwarten vervolgens in plakjes.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelplakjes samen met de appelstroop 5 minuten.
- Snij de brie in plakken.
- Leg de gekaramelliseerde appelplakjes en plakken brie dakpansgewijs op de stamppot en zet de stamppot nog 5 minuten in de oven.
- Tip: garneer de stamppot met wat verse bieslook.