KookJij

Zuurkooltaart

Een heerlijk zuurkooltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tania
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkooltaart te bereiden

De oven voorverwarmen op 200 graden
In een pan spekjes 2 minuten zachtjes bakken. De gesnipperde ui toevoegen en even laten meebakken. De uitgelekte zuurkool, hamblokjes en tijm erdoor scheppen en alles samen ongeveer 3 minuten op een zacht vuurtje meeverwarmen.

De taartvorm invetten en bekleden met het pizzadeeg. Het zuurkoolmengsel erover verdelen. In een kom het ei (of de eivervanger) loskloppen met de room en over de zuurkool schenken. De worst in dunne plakjes snijden en verdelen op de zuurkooltaart.

In het midden van de oven de zuurkooltaart in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst