Recept
« Terug naar recepten
Zuurkooltaart
PT30M
Zuurkooltaart
Een heerlijk zuurkooltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tania
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkooltaart te bereiden
De oven voorverwarmen op 200 graden
In een pan spekjes 2 minuten zachtjes bakken. De gesnipperde ui toevoegen en even laten meebakken. De uitgelekte zuurkool, hamblokjes en tijm erdoor scheppen en alles samen ongeveer 3 minuten op een zacht vuurtje meeverwarmen.
De taartvorm invetten en bekleden met het pizzadeeg. Het zuurkoolmengsel erover verdelen. In een kom het ei (of de eivervanger) loskloppen met de room en over de zuurkool schenken. De worst in dunne plakjes snijden en verdelen op de zuurkooltaart.
In het midden van de oven de zuurkooltaart in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
In een pan spekjes 2 minuten zachtjes bakken. De gesnipperde ui toevoegen en even laten meebakken. De uitgelekte zuurkool, hamblokjes en tijm erdoor scheppen en alles samen ongeveer 3 minuten op een zacht vuurtje meeverwarmen.
De taartvorm invetten en bekleden met het pizzadeeg. Het zuurkoolmengsel erover verdelen. In een kom het ei (of de eivervanger) loskloppen met de room en over de zuurkool schenken. De worst in dunne plakjes snijden en verdelen op de zuurkooltaart.
In het midden van de oven de zuurkooltaart in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar bakken.