Recept
« Terug naar recepten
Zwaardvis met citroen
PT30M
Zwaardvis met citroen
Een heerlijk zwaardvis met citroen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwaardvis met citroen te bereiden
Snijd de zwaardvisfilet in dunne plakken en schroei de helft van de plakken vis op hoog vuur dicht in een heel klein beetje olie en breng ze op smaak met zout en sesamzaadjes. Verkruimel het pistoletje en bak een handvol broodkruim in de olie in een koekenpan. Schil de citroen en sinaasappel, verdeel ze in partjes en verwijder ook de dunne vliesjes. Snijd de schillen in fijne reepjes (zeste) en leg ze even in kokend water. Verdeel de plakjes gebakken en rauwe zwaardvis om en om over de borden en garneer met het vruchtvlees van de citroen, een handvol met water afgespoelde kappertjes, wat fijngehakte olijven en takjes dille. Maak het gerecht af met de gebakken broodkruimels en de reepjes citroen en sinaasappelschil. Meng wat sojasaus met olijfolie en giet dit over het gerecht.
bobbeltje zegt: