Recept
« Terug naar recepten
Zwarte pietenkoppen
PT40M
Zwarte pietenkoppen
Een heerlijk zwarte pietenkoppen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldse recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwarte pietenkoppen te bereiden
Bekleed de bakplaat met vetvrij papier en verwarm de oven op 180°c. Klop de eierdooiers samen met de 30 gram suiker, de citroenschil en het water tot een schuimig geheel. Klop de eiwitten stijf met de 90 gram suiker en schep ze door de dooiermassa. Zeef de bloem met de maïzena boven de eieren en schep alles voorzichtig door elkaar. Doe dit biscuitdeeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond. Maak op het vetvrije papier ongeveer even grote, halve bollen. Bak deze bollen op de tweede richel van onderen 12- 15 minuten af. Als ze afgekoeld zijn haal je het papier er af en plak je steeds twee halve bollen met wat jam op elkaar, zodat je een kop krijgt. Verwarm de overgebleven jam (goed roeren) en bestrijk er de zwarte pieten koppen mee. Smelt nu de chocolade-vetglazuur en smeer de kopjes daarmee in. Pak de poedersuiker en roer dit samen met het eiwit tot een glad papje. Vul een papieren spuitzakje met dit mengsel en beschilder de kopjes als zwarte pieten. Gebruik mini m&m's voor ogen.
blondie zegt:
Ook heel leuk om te maken:):D:D