Recept
« Terug naar recepten
Zweedse sushirol met geplette aardappelen, maatjes
PT35M
Zweedse sushirol met geplette aardappelen, maatjes
Een heerlijk zweedse sushirol met geplette aardappelen, maatjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zweedse sushirol met geplette aardappelen, maatjes te bereiden
Kook de aardappelen gaar in zout water. Pel ze, plet ze fijn met een vork en meng met de dille, de olijfolie, de cayennepeper, de nootmuskaat en het zeezout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de geplette aardappelen over de 2 norivellen, maar spaar 3 cm aan de bovenkant.
Kuis de maatjes en snijd ze overlangs. Leg de maatjes in het midden en rol op tot sushirollen. Meng de zure room met het citroensap en de wasabimosterd. Snijd de sushirollen in plakjes van 1 cm, en garneer met zure room en eventueel een takje dille.
Kuis de maatjes en snijd ze overlangs. Leg de maatjes in het midden en rol op tot sushirollen. Meng de zure room met het citroensap en de wasabimosterd. Snijd de sushirollen in plakjes van 1 cm, en garneer met zure room en eventueel een takje dille.
kooktan zegt: