KookJij

Zweedse visburger met peterseliepesto

Een heerlijk zweedse visburger met peterseliepesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zweden
Keuken: Europese
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zweedse visburger met peterseliepesto te bereiden

maak de visburger:

Hak de lente ui en de dragon fijn. Snijd de vis in grove stukken en hak samen met de ui, dragon, eiwit, broodkruim, olie, peper en zout in de blender. Vorm met je hand ronde burgers en laat ze een half uurtje rusten in de koelkast. Wentel ze in de bloem en grill op de BBQ 2 minuten aan beide zijden.

maak de pesto:

Hak alle ingrediënten fijn in de blender.

Serveer de visburger met de pesto en wat frisse sla tussen een Tunbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilith

lilith zegt:
Aha! Dank je wel. En ik had dat eigenlijk moeten weten, als Zweden-liefhebster... ben er zo vaak geweest. Maar ik dacht dat het iets Belgisch was! ;):)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Lilith, Bedankt. Zweeds tunnbrood is te vergelijken met een wrap.;):D:D
Lilith

Lilith zegt:
Dat lijkt me een heerlijk gerechtje, Erwin! Dank. Wat is tunbrood?