Recept
« Terug naar recepten
4-Kleurige rijst
PT40M
4-Kleurige rijst
Een heerlijk 4-kleurige rijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ryanne Looijen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Wok boek vd Lidl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe 4-Kleurige rijst te bereiden
- Kook de rijst in ruim water gaar volgens aanwijzingen op verpakking. Verdeel dit in 4 porties.
Groene rijst:
- Verhit de olie in een wok, en roerbak daarin grof gehakte spinazie en erwten.
- Schenk de groentebouillon en sojasaus erbij en laat dit 3-5 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met de kruiden, even laten doortrekken en vervolgens de rijst er doorheen scheppen, en warm houden.
Paarse rijst:
- Laat de bieten uitlekken, maar bewaar het vocht. Vervolgens deze klein snijden.
- Doe de bieten samen met het vocht in een wok, en breng het op smaak met de kruiden.
- Vervolgens voorzichtig de rijst erdoor doen, en warm houden.
Oranje rijst:
- Snijd de pompoen en banaan in kleine stukjes. Hak de abrikozen fijn.
- Verhit de olie in de pan, en doe hierin de pompoen, bananen en abrikozen voor 1-2 minuten.
- Breng op smaak met de currypasta en schep er de rijst doorheen.
Rode rijst;
- Meng de tomatenblokjes met de paprika puree, zout, peper en suiker.
- Verhit olie in een wok en verwarm het mengsel al roerend in 1-2 minuten. Schep de rijst erdoorheen.
Maak 4 mooie bolletjes rijst op een bord en klaar!
Groene rijst:
- Verhit de olie in een wok, en roerbak daarin grof gehakte spinazie en erwten.
- Schenk de groentebouillon en sojasaus erbij en laat dit 3-5 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met de kruiden, even laten doortrekken en vervolgens de rijst er doorheen scheppen, en warm houden.
Paarse rijst:
- Laat de bieten uitlekken, maar bewaar het vocht. Vervolgens deze klein snijden.
- Doe de bieten samen met het vocht in een wok, en breng het op smaak met de kruiden.
- Vervolgens voorzichtig de rijst erdoor doen, en warm houden.
Oranje rijst:
- Snijd de pompoen en banaan in kleine stukjes. Hak de abrikozen fijn.
- Verhit de olie in de pan, en doe hierin de pompoen, bananen en abrikozen voor 1-2 minuten.
- Breng op smaak met de currypasta en schep er de rijst doorheen.
Rode rijst;
- Meng de tomatenblokjes met de paprika puree, zout, peper en suiker.
- Verhit olie in een wok en verwarm het mengsel al roerend in 1-2 minuten. Schep de rijst erdoorheen.
Maak 4 mooie bolletjes rijst op een bord en klaar!