KookJij

4-Kleurige rijst

Een heerlijk 4-kleurige rijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Wok boek vd Lidl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe 4-Kleurige rijst te bereiden

- Kook de rijst in ruim water gaar volgens aanwijzingen op verpakking. Verdeel dit in 4 porties.

Groene rijst:
- Verhit de olie in een wok, en roerbak daarin grof gehakte spinazie en erwten.
- Schenk de groentebouillon en sojasaus erbij en laat dit 3-5 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met de kruiden, even laten doortrekken en vervolgens de rijst er doorheen scheppen, en warm houden.

Paarse rijst:
- Laat de bieten uitlekken, maar bewaar het vocht. Vervolgens deze klein snijden.
- Doe de bieten samen met het vocht in een wok, en breng het op smaak met de kruiden.
- Vervolgens voorzichtig de rijst erdoor doen, en warm houden.

Oranje rijst:
- Snijd de pompoen en banaan in kleine stukjes. Hak de abrikozen fijn.
- Verhit de olie in de pan, en doe hierin de pompoen, bananen en abrikozen voor 1-2 minuten.
- Breng op smaak met de currypasta en schep er de rijst doorheen.

Rode rijst;
- Meng de tomatenblokjes met de paprika puree, zout, peper en suiker.
- Verhit olie in een wok en verwarm het mengsel al roerend in 1-2 minuten. Schep de rijst erdoorheen.

Maak 4 mooie bolletjes rijst op een bord en klaar!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst