Recept
« Terug naar recepten
7 heerlijke hapjes met bladerdeeg
PT30M
7 heerlijke hapjes met bladerdeeg
Een heerlijk 7 heerlijke hapjes met bladerdeeg recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
members.multimania.nl - R. Bakker 020213
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe 7 heerlijke hapjes met bladerdeeg te bereiden
Bladerdeeghapjes met mantelschelpnoten en Philadelphia:
Neem een vierkante plak bladerdeeg, snij in vier en beleg elk stukje met een mantelschelpnootje, wat Philadelphia (smaak: feta/komkommer) en geraspte kaas.
Plooi de hapjes toe en besmeer eventueel met wat geklutst ei.
Zet ze op 200° in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt.
Bladerdeegbootjes met mozzarella en parmaham:
Laat de vierkante plakjes bladerdeeg ontdooien. Smeer ze diagonaal in met vloeibare honing en leg bovenop de honing enkele plakjes mozzarella en parmaham.
Bestrooi met pijnboompitten en zwarte peper.
Vouw twee hoeken naar elkaar toe en druk aan zodat je een bootje krijgt.
Zet de bladerdeeghapjes een twintigtal minuten in de oven op 200°.
Bladerdeegflapje met vulling van kip en olijven:
Snij de gerookte en gekookte kip in zeer fijne stukjes (kant-en-klaar te koop of zelf te maken indien je een rookoven hebt).
Bak ze samen met een gesnipperd sjalotje en een uitgeperst lookteentje in wat olijfolie.
Rooster de amandelschilfers en snij de zwarte olijven in schijfjes.
Voeg ze toe aan de kip en breng het mengsel op smaak met Marokkaanse kruiden of peper en zout. Rol het bladerdeeg open en snij het in grote stukken. Leg op elk stuk een grote lepel van het kippenmengsel en plooi het bladerdeeg dicht.
Druk de randen goed aan, maak de bovenkant lichtjes vochtig met water of melk en bestrooi met sesamzaadjes.
Zet de bladerdeegflapjes 30 minuten in de oven op 210° en serveer met een fris slaatje.
Bladerdeeghapjes met kip en kerrie:
Neem een vierkante plak bladerdeeg, snij in vier en beleg elk stukje met gekookte kippenblokjes, kerriepoeder en geraspte kaas.
Plooi de hapjes toe en besmeer eventueel met wat geklutst ei.
Zet ze op 200° in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt.
Bladerdeeghapjes met kip en paprika:
Neem een vierkante plak bladerdeeg, snij in vier en beleg elk stukje met gekookte kippenblokjes, sambal en zeer fijne blokjes paprika.
Plooi de hapjes toe en besmeer eventueel met wat geklutst ei.
Zet ze op 200° in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt.
Bladerdeegtoastjes met mozzarella en tomaat:
Snij vierkantjes uit het bladerdeeg.
Leg op elk vierkantje een plakje mozzarella, maar blijf daarbij 1 à 2 cm van de rand.
Leg bovenop de mozzarella een schijfje tomaat en kruid de hapjes met peper, zout en basilicum.
Zet de toastjes een kwartiertje in de oven en serveer warm als aperitiefhapje of bij de soep
Bladerdeegrolletjes met pesto en parmezaan:
Rol het bladerdeeg open, besmeer met pesto en bestrooi met geraspte harde kaas (bv. parmezaan). Rol het bladerdeeg terug op, en snij in stukjes.
Bak de rolletjes in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt.
Vierkante plakken zijn het het gemakkelijkst om mee te werken.
Je kan de rolletjes ook nog met wat losgeklopt ei instrijken en er wat rozemarijn over strooien alvorens te bakken.
Neem een vierkante plak bladerdeeg, snij in vier en beleg elk stukje met een mantelschelpnootje, wat Philadelphia (smaak: feta/komkommer) en geraspte kaas.
Plooi de hapjes toe en besmeer eventueel met wat geklutst ei.
Zet ze op 200° in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt.
Bladerdeegbootjes met mozzarella en parmaham:
Laat de vierkante plakjes bladerdeeg ontdooien. Smeer ze diagonaal in met vloeibare honing en leg bovenop de honing enkele plakjes mozzarella en parmaham.
Bestrooi met pijnboompitten en zwarte peper.
Vouw twee hoeken naar elkaar toe en druk aan zodat je een bootje krijgt.
Zet de bladerdeeghapjes een twintigtal minuten in de oven op 200°.
Bladerdeegflapje met vulling van kip en olijven:
Snij de gerookte en gekookte kip in zeer fijne stukjes (kant-en-klaar te koop of zelf te maken indien je een rookoven hebt).
Bak ze samen met een gesnipperd sjalotje en een uitgeperst lookteentje in wat olijfolie.
Rooster de amandelschilfers en snij de zwarte olijven in schijfjes.
Voeg ze toe aan de kip en breng het mengsel op smaak met Marokkaanse kruiden of peper en zout. Rol het bladerdeeg open en snij het in grote stukken. Leg op elk stuk een grote lepel van het kippenmengsel en plooi het bladerdeeg dicht.
Druk de randen goed aan, maak de bovenkant lichtjes vochtig met water of melk en bestrooi met sesamzaadjes.
Zet de bladerdeegflapjes 30 minuten in de oven op 210° en serveer met een fris slaatje.
Bladerdeeghapjes met kip en kerrie:
Neem een vierkante plak bladerdeeg, snij in vier en beleg elk stukje met gekookte kippenblokjes, kerriepoeder en geraspte kaas.
Plooi de hapjes toe en besmeer eventueel met wat geklutst ei.
Zet ze op 200° in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt.
Bladerdeeghapjes met kip en paprika:
Neem een vierkante plak bladerdeeg, snij in vier en beleg elk stukje met gekookte kippenblokjes, sambal en zeer fijne blokjes paprika.
Plooi de hapjes toe en besmeer eventueel met wat geklutst ei.
Zet ze op 200° in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt.
Bladerdeegtoastjes met mozzarella en tomaat:
Snij vierkantjes uit het bladerdeeg.
Leg op elk vierkantje een plakje mozzarella, maar blijf daarbij 1 à 2 cm van de rand.
Leg bovenop de mozzarella een schijfje tomaat en kruid de hapjes met peper, zout en basilicum.
Zet de toastjes een kwartiertje in de oven en serveer warm als aperitiefhapje of bij de soep
Bladerdeegrolletjes met pesto en parmezaan:
Rol het bladerdeeg open, besmeer met pesto en bestrooi met geraspte harde kaas (bv. parmezaan). Rol het bladerdeeg terug op, en snij in stukjes.
Bak de rolletjes in de oven tot het bladerdeeg een mooi kleurtje krijgt.
Vierkante plakken zijn het het gemakkelijkst om mee te werken.
Je kan de rolletjes ook nog met wat losgeklopt ei instrijken en er wat rozemarijn over strooien alvorens te bakken.