KookJij

Aangeklede fricandeau

Een heerlijk aangeklede fricandeau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: we4you2
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aangeklede fricandeau te bereiden

Pak de fricandeau in een netje zodat hij mooi rond blijft tijdens het braden. Verhit de boter in een pan en bak hierin de fricandeau aan alle kanten bruin. Voeg de rode wijn toe en laat 45 minuten stoven. Haal het vlees eruit en laat afkoelen. Snijd plakken van circa 0,5 centimeter. Pureer voor de tapenade 50 gram zwarte olijven, 2 ansjovisfilets, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 hardgekookt ei en 2 basilicumblaadjes. Meng voor de kruidenboter 25 gram zachte boter, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gehakte tuinkruiden, zout en peper. Kook voor de paprikapuree blokjes rode paprika en tomaat in 1 eetlepel olijfolie gaar en pureer het geheel. Steek het brood en het beleg zo groot uit als de fricandeauplakken zijn. Rooster de sneetjes en beleg ze per twee met: mosterd, belegen kaas en een plak fricandeau* crème fraîche, beenham en een plak fricandeau* spianata romana en een plak fricandeau* tapenade, brie en een plak fricandeau* kruidenboter, rauwe ham en een plak fricandeau* Serveer op een platte schaal en garneer met gemengde sla en cherrytomaatjes.






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia

mia zegt:
Maar een heerlijk recept !
Laura

Laura zegt:
Het lijkt me een heel lekker recept , alleen er staat dat de bereiding 30 minuten is, terwijl de fricandeau 45 minuten moet stoven ? :o