Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-avocadovelouté
PT35M
Aardappel-avocadovelouté
Een heerlijk aardappel-avocadovelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-avocadovelouté te bereiden
1. Kook de aardappelen ongeschild 20 minuten in gezouten water. Pel ze en snij ze in stukken.
2. Pel en snipper de sjalotjes. Stoof ze kort aan in olijfolie. Doe er de bouillon en de aardappelen bij. Laat ongeveer 5 minuten koken.
3. Snij de avocado's doormidden verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en besprenkel het meteen met wat limoensap. Doe het bij de warme soep en pureer met de staafmixer.
4. Voeg er de room aan toe. Breng op smaak met peper en zout, eventueel een paar druppels tabasco. Laat de soep nog even tot tegen de kook aan komen.
5. Verdeel ze over kommetjes of borden. Werk elke portie af met flink wat gesnipperde bieslook.
2. Pel en snipper de sjalotjes. Stoof ze kort aan in olijfolie. Doe er de bouillon en de aardappelen bij. Laat ongeveer 5 minuten koken.
3. Snij de avocado's doormidden verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en besprenkel het meteen met wat limoensap. Doe het bij de warme soep en pureer met de staafmixer.
4. Voeg er de room aan toe. Breng op smaak met peper en zout, eventueel een paar druppels tabasco. Laat de soep nog even tot tegen de kook aan komen.
5. Verdeel ze over kommetjes of borden. Werk elke portie af met flink wat gesnipperde bieslook.
Suzanne zegt: