Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-champignonsoep met broodkruim en truffelolie
PT35M
Aardappel-champignonsoep met broodkruim en truffelolie
Een verrassend apart soepje, altijd lekker!!!!!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aardappel.be
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-champignonsoep met broodkruim en truffelolie te bereiden
- Snijd de geschilde aardappelen en het preiwit in stukjes.
- Snijd de champignons in 4.
- Gaar alles gedurende 20 min. op een zacht vuurtje in een mengsel van room, melk, boter en kippenbouillon.
- Mix met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Giet door een zeef.
- Rooster de boterhammen gedurende 5 min. in de oven op 175°C. Verbrokkel ze tot broodkruim.
- Verdeel de soep en het broodkruim over 4 borden. Overgiet met een scheutje truffelolie.
- Garneer met een beetje fijngehakte kervel.
Anna Koudys zegt: