KookJij

Aardappel-champignonsoep met broodkruim en truffelolie

Een verrassend apart soepje, altijd lekker!!!!!
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aardappel.be
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-champignonsoep met broodkruim en truffelolie te bereiden

  1. Snijd de geschilde aardappelen en het preiwit in stukjes. 
  2. Snijd de champignons in 4.
  3. Gaar alles gedurende 20 min. op een zacht vuurtje in een mengsel van room, melk, boter en kippenbouillon. 
  4. Mix met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Giet door een zeef. 
  5. Rooster de boterhammen gedurende 5 min. in de oven op 175°C. Verbrokkel ze tot broodkruim.
  6. Verdeel de soep en het broodkruim over 4 borden. Overgiet met een scheutje truffelolie. 
  7. Garneer met een beetje fijngehakte kervel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed, toevallig zag ik van de week de truffelolie. Lijkt me wel wat! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk soepje, we hebben je gemist op Kookjij ;-)